Sommerens dejlige bær indbyder til desserter, kager, syltetøj og andre søder sager, hvoraf nogle altså kan gemmes til vinteren.
Jordbær-Tapioca skyldes fru Henriette Schønberg Erken. Opskriften er fra 1946.
Tapioca perler, der er en slags sydamerikansk sagogryn, kan købes i orientalske forretninger.
4 blade gelatine (husblas)
1 dl vin
2 dl vand
jordbær
100 g sukker
1 citron
20 g tapioca
2 æggehvider
1/2 liter piskefløde, pisket til skum og tilsat sukker og vanilie efter smag
Gelatinen udblødes i koldt vand, tages op og opløses i vinen, tilsat 1 dl vand over en kogen vandkedel.
Store udsøgte jordbær deles i to dele. Den overskårne side dyppes i den opløste gelatine og med disse bær forer man kanten af en glasskål. Den anden dl vand, sukker, citronsaft og 1/2 liter jordbær koger til bærrene er møre. Tapiocaen drysses hurtigt i og koger til den er klar, ca. 5 minutter. Afkøles, tilsættes de stiftpiskede hvider og hældes i glasskålen. Skålen sættes iskoldt og lige før serveringen lægges den stiftpiskede fløde, der er tilsat sukker og vanilie efter smag, over sammen med udsøgte jordbær til pynt.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.