Spinat har en smuk farve, smager dejligt og gør maden spændende og så er den er let fordøjelig. Den renses for jord og alle de groveste stilke fjernes. Hældes i en sigte og skylles godt i flere hold koldt vand.
Spinatsæsonen strækker sig i Danmark fra maj til november, ellers importeres frisk spinat udefra året rundt.
SPINATTIMBALER
400 g spinat
10 g hvedemel
3 dl bouillon
4 æg
salt
30 g smør
Damp spinaten i smør og hak den fint. Rør melet i og kom det i gryden, hvor det afdampes godt. Æggene og krydderi piskes sammen, røres lidt efter lidt i spinaten og sidst kommes det smeltede smør i.
Stuvningen kommes i små timbaleforme eller kokotter, smurt med koldt smør.
Koges i vandbad i 15 minutter.
Servér spinattimbaler med ostesauce eller skinkesauce og godt brød.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.