Danskerne er til farsretter, det er en kendsgerning og sådan har det været i mange år. Det hænger jo nok sammen med de mange muligheder, fars giver og så er det billigt i forhold til så meget andet kød.
Her er brugt oksekød til oksekarbonader, der serveres med brunede løg til.
Opskriften er af Henriette Schønberg Erken og er fra 1946.
OKSEKARBONADE
1 kg skært kød
125 g spæk
ca. 1/2 liter koldt vand
10 g kartoffelmel
2 tsk. salt
1 tsk. peber
100 g smør eller fedt til bruning
evt. 300 g kogte kartofler
løg, snittet
smør til stegning
Kødet, spækket og evt. kogte kartofler skæres småt og males 2 gange gennem kødmaskinen. Kartoffelmelet, salt og peber røres i og vandet spædes i lidt efter lidt. På et fugtet brædt formes karbonaderne medto knive, der er dyppet i vand. Med kniven hakkes de på begge sider. Steges pænt brune i brusende smør eller fedt på panden.
De snittede løg steges på panden i smør, mgr. eller fedt.
Oksekarbonade serveres med kogte kartofler og smeltet smør til.
VELBEKOMME
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.