fredag

MORMORS RØDGRØD

Rødgrød som kun mormor kunne lave den af friske bær, herefter drysset med grofthakkede eller filerede mandler med rund hånd.

Forskellig slags frugt kan anvendes, her en skøn alliance af hindbær, solbær, ribs og kirsebær. Lutter bær, som alle er med til at give rødgrøden en dejlig kraftig smag.
Rødgrød kan indeholde bærrene eller som her sies bærrene fra.

Naturligvis kan noget af frugten erstattes med anden frugt, alle sommerbær er brugbare.

Det er ikke nødvendig at nippe og klippe frugten. Den kommes direkte i gryden, efter at være skyllet.

Opskrift af Kirsten Hüttemeier fra 1952. Til 4 personer i 2 dage.
 

MORMORS RØDGRØD

1/2 kg hindbær
1/4 kg solbær
1/4 kg kirsebær
1/2 kg ribs
ca. 1 liter vand
ca. 250 g sukker
50 - 60 g kartoffelmel pr. liter siet saft
25 g smuttede, groftsnittede mandler

Frugten gøres i stand og er hindbærrene fine, behøver de ikke at skylles, men kan kommes lige i gryden. Solbærrene behøver ikke at klippes og ribsene ikke ribbes. Kirsebærrene kan beolde stenene ved. Vandet hældes over frugten og under låg koges kraften ud af frugten i ca. 20 minutter. Derefter sies det hele gennem en hårsigte og saften måles. Den hældes atter tilbage i gryden, koges op og smages til med sukkeret. Når saften spilkoger, tages gryden fra varmen og hurtigt tilsættes kartoffelmelet, der er rørt ud i lidt koldt vand. Pisk godt og ved eftervarmen jævnes rødgrøden.

Hæld rødgrøden op i glasskåle, lidt sukker drysses over og for at grøden ikke skal trække skind og når den er næsten stiv, drysses de smuttede, grofthakkede eller filerede mandler på.

Servér mormors rødgrød med fløde eller kold cremesauce.

VI BAGER GAMMELDAGS

Spise og Rejse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.