tirsdag

GRØNTSAGSRAND MED HØNS I MAYONNAISE

En lækker grøntsagsrand, fyldt med høns i flødemayonnaise, godt brød og et koldt glas hvidvin, det er en dejlig sommerret, der egner sig til at blive serveret udendørs.

Hvis ikke man har ret meget hønsekød, kan mayonnaisen blandes med smørkogte champignons eller med nogle af de kogte grøntsager. Randen kan også serveres helt uden hønsekød, blot med kogte grøntsager i mayonnaisen eller med mayonnaise alene.

Det er unødvendigt at koge en hel høne. Løse kyllingelår eller kyllingebryst kan fint koges og anvendes.
Mayonnaisen kan udmærket være færdigkøbt og smages til med flødeskum.

Opskriften er af Gunna Agersted og Bodil Westergaard fra 1953.
 

GRØNTSAGSRAND MED HØNS I MAYONNAISE

1/2 kg kogte asparges
1/4 kg kogte ærter
1/4 kg kogte gulerødder
kogt høne

mayonnaise af :

4 -5 dl olie
4 - 5 spsk. flødeskum
salatblade

5 dl af den varme, klare suppe fra asparges og ærter smages til med salt og  tilsættes 7 - 8 blade husblas.
I en skyllet randform hældes lidt af suppen, så bunden er dækket. Når det er blevet stift, lægges nogle ad de kogte grøntsager smukt deri som pynt og fæstnes med nogle spsk. af den kolde, men endnu ikke stivnede suppe. Når det er blevet stift, lægges resten af grøntsagerne i formen, ikke helt ud til randens væg. Formen fyldes forsigtigt op med suppe. Randen stilles koldt, evt. til næste dag.

Der tilberedes en salat, som består af mayonnaisen, der er smagt til med ganske lidt citronsaft, sennep og flødeskum. Heri vendes det reelle kød, der er skåret i mindre stykker.

Vend randen ud på et fad og fyld mayonnaisesalaten i midten af randen. Uden om pyntes med friske salatblade.

Servér grøntsagsrand med høns i mayonnaise med et godt brød til og et glas koldt hvidvin.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.