Rødspætter og skrubber ligner hinanden en hel del, blot er skrubben lidt mindre end rødspætten, kødet en smule mere vandet og så er der flere ben i skrubben, men smagen er god og prisen er lavere end prisen på rødspætte.
Sæsonen for skrubber er april-maj og sept.-november.
Hvis man kender en lystfisker, må man selv igang med at gøre fisken klar og så håbe på, at han vil flå fisken. Dernæst skal den skylles godt i koldt vand, hoved, hale og finner klippes af.
Noget nemmere er det, at hente sine skrubber hos fiskemanden, som har fisken liggende klar til stegepanden.
Opskriften er fra Frøken Jensens Kogebog og beregnet til 4 personer.
1 kg skrubber 2 store eller 4 mindre
mel
æg
rasp
ca. 50 g smør
De istandgjorte skrubber kan steges hele eller udskårne i 2-3 stykker. De paneres i æg og rasp og steges på panden til de er gennemstegte, ca. 5 minutter på hver side.
Servér smørstegte skrubber med kogte kartofler, persillesauce eller blot brunet smør og remoulade.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.