Et Gråsten madæble egner sig glimrende til desserten, da gråstenæbler nemt koger ud til mos. Mosen smages til med revet citronskal, der giver en fin smag til pien.
Opskriften er fra 1952, lanceret af Kirsten Hüttemeier og beregnet til 4 personer.
SKRIVERHUSETS ÆBLEPIE
5 gråsten-æbler
1 dl vand
sukker efter smag
reven skal af 1 citron
3 æg
75 g sukker
1 tsk. med lille top kartoffelmel
Æblerne skrælles, skæres i mindre stykker og koges til mos med vandet og den revne citronskal. Smag kort efter æblemosen til med sukker og hæld mosen i et ildfast fad.
Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps, tilsæt kartoffelmelet og tilsidst de stiftpiskede æggehvider. Det hele blandes let sammen og hældes over æblemosen.
Fadet stilles i en varm ovn (200 grader) og bager i 20 minuter.
cremesauce
3 æggeblommer
4 spsk. sukker
kornene af 1/2 stang vanilie eller vaniliesukker
1/2 liter fløde
3 tsk. hvedemel
1 dl piskefløde, pisket til skum
Æggeblommerne piskes med sukker, mel og vanilie samt den kolde fløde, direkte i gryden. Kog saucen op under vedvarende piskning og afsval den herefter. Når cremen er kold, tilsættes fløden, der er pisket til skum.
Servér Skriverhusets æblepie lunken med syltetøj og en lækker cremesauce eller flødeskum til.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.