På sådan nogle dage, har vi ikke rigtig lyst til at spise noget særligt, men mad skal vi jo ha'. Koldskål plejer at være et sommerhit og udsædvanligt er det ikke, at der hen på dagen ikke er mere koldskål på hylderne i butikkerne. Vi kan så vælge at lave det selv og det er bestemt ikke så ringe.
I stedet for traditionel koldskål lavet på kærnemælk og evt. ymer vil vi lave en skøn orangekoldskål og servere den med tvebakker eller kammerjunkere. - Og så er det vigtigt, at koldskålen spises straks, da den ellers skiller.
Opskriften er af Ellen Holme og fra 1962
ORANGEKOLDSKÅL
4 tsk. sukker
4 dl mælk
reven skal af 1 citron
4 skiver appelsin
4 dl orangejuice
Alt skal være koldt fra starten. Sukkeret opløses i mælken og citronskallen rives i. Appelsinskiverne klippes takkede i kanten, juicen hældes i mælken og det hele piskes godt sammen.
Orangekoldskål anrettes portionsvis med 1 skive appelsin i hver portion. Serveres med tvebakker eller kammerjunkere.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.