Rabarberkompot og rabarbergrød er nærmest en selvfølge for os danskere, når sæsonen sætter ind.
En meget smuk og meget dejlig dessert med rabarber og marengs sniger sig her ind fra en svunden tid, hvor man også forstod værdsatte rabarberen og alle dens mange dejlige muligheder.
Desserten består af en butterdejsskål, fyldt med rabarbermasse med låg af marengs. En sand drøm er denne dessert og overordentlig dekorativ, når den kommer på bordet.
Opskriften blev lanceret af den norske kogebogforfatter Henriette Schønberg Erken i 1946.
Opskriften er til 4 - 6 personer
RABARBERMARENGS
1 portion butterdej ( brug de frosne plader )
1/2 kg rabarber (de små røde vinrabarber er bedst)
1/2 citron
100 g sukker
2 æggeblommer
marengsmasse
70 g æggehvide
70 g flormelis
1/4 tsk. salt
1/2 tsk. vanilie
Æggehvider og salt piskes, i begyndelsen langsomt, så til hviden er meget stiv. Kom 2 tsk. sukker i og gentag dette 3 gange. Mellem hver gang skal sukkeret være pisket helt. Tilsæt nu resten af sukkeret.
Ydersiden af en rund, glat form beklædes med butterdej. Skålen sættes på en smurt plade, prikkes godt så dejen hæver jævnt. Bages ved i ca. 15 minutter til skålen er gylden ved 200 grader. Tag formen med butterdejen ud og fjern forsigtigt formen.
Rens rabarberne, skær dem i småstykker og kog dem sammen med sukkeret til stilkene er møre. Afkøl kompotten og tilsæt så citronsaften og de to sammenpiskede æggeblommer. Rabarbermassen lægges i butterdejbunden og sættes i en varm ovn til æggene har stivnet kompotten noget.
Bred marengsmassen ud over kompotten og sæt atter kagen i ovnen til marengsen er lysegul.
Servér denne smukke butterdejsskål med rabarbermarengs som dessert efter en god middag.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.