Stadig er det dog en glæde, at fremstille sin is selv og har man en ismaskine, går det hele jo meget nemt. Parfaitis er dog nem at lave uden ismaskine.
En rigtig god ting er det, at tage isen ud af fryseren 15 - 20 minutter før den skal serveres. Så får den en lækker cremet konsistens, når den skal serveres.
Opskriften på parfait tutti-frutti, der er en rigtig flødeis er af Henriette Schønberg Erken og fra 1946.
PARFAIT TUTTI-FRUTTI
1/2 liter fløde
60 g melis
3 æggeblommer
makroner
syltede frugter
Æggeblommerne og sukkeret piskes, irøres den stiftpiskede fløde. De knuste makroner, og nogle spsk. syltetøj efter smag og hvad man har, tilsættes.
Fyldes i form og kommes i fryseren eller i en ismaskine.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.