onsdag

UNGARSKE FRIKADELLER

Ungarske frikadeller, bestående af hakket okse- og flæskekød, tilsat ris, krydret med paprika og serveret med en tomatsauce er egentlig en gammel opskrift fra midt i 5oerne.

Husmødrene på den tid gjorde meget ud af at få noget ud af tingene. Der var ikke så meget at rutte med, så det gjalt om at være opfindsom og hitte på spændende ting, som nu disse paprikakrydrede frikadeller.

Retten kunne spises med et godt brød til at suge saucen op med eller med kogte bønner og lignende.
 

UNGARSKE FRIKADELLER

1/4 kg oksekød
1/4 kg flæskekød
50 g ris (rå)
1 æg
mel
mgr.
salt
peber
paprika
tomatketchup

Kød og flæsk males gennem maskinen og røres med 1 æg og krydderier. Risenne blandes i og heraf formes frikadeller, der sættes på panden og steges i afbruser margarine. Når frikadellerne er brune og gyldne, tilsættes kraftig tomatketchup og vand, ca. 1/2 liter ialt. Småsteger ca. 3/4  time under låg.

Et par spsk. mel røres med 1-2 spsk. blødgjort mgr. Smørbollen sættes på og der koges til saucen er jævn.

Servér ungarske frikadeller med tomatsucen og godt brød til at søbe saucen op med.

Noget om Mad

TIL GRISENS ÆRE

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.