onsdag

DET ER REJESÆSON

Det er snart rejesæson, sådan skrev Kirsten Hüttemeier i foråret 1958. Opmærksomheden var henledt på de små roskilderejer eller fjordrejer, som vi ynder at kalde dem. De større rejer, der efter Hüttemeiers smag, smagte helt vidunderlie, var nu heller ikke til at kimse af, mente fruen og hun havde jo ret.

På sådanne store rejer anbefalede hun at invitere gæster, sammen med diverse lækkerier, brød, flüte, smør  og så slutte af med ost og frugt.

Rejerne kunne, dengang som nu, købes kogte og serveres meget kolde. Helst i en skål, der står i groft knust is.

Desuden skulle følgende på bordet : Rugbrød, smør, tomat-mayonnaise og portvinsgelé af amerikansk oprindelse. Det var dengang nødvendigt, at lave geléen selv, da den ikke var i handelen i Danmark. Det er den nu nok heller ikke i dag.

De store rejer kan også serveres i stuvning, i mayonnaise, evt. sammen med grøntsager eller gerne med fine strimler af mild ost.
 

PORTVINSGELÉ

portvin
en smule fin sennep
husblas ( 4 blade pr. 2 1/2 dl portvin )

Varm portvinen op, efter den er tilsmagt og opløs den udblødte husblas heri. Husblassen står i koldt vand 10 minutter og knuges op af vandet.

Hæld geléen i små forme eller skåle og lad den stivne et koldt sted.

VI BAGER GAMMELDAGS

Til grisens ære

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.