På sådanne store rejer anbefalede hun at invitere gæster, sammen med diverse lækkerier, brød, flüte, smør og så slutte af med ost og frugt.
Rejerne kunne, dengang som nu, købes kogte og serveres meget kolde. Helst i en skål, der står i groft knust is.
Desuden skulle følgende på bordet : Rugbrød, smør, tomat-mayonnaise og portvinsgelé af amerikansk oprindelse. Det var dengang nødvendigt, at lave geléen selv, da den ikke var i handelen i Danmark. Det er den nu nok heller ikke i dag.
De store rejer kan også serveres i stuvning, i mayonnaise, evt. sammen med grøntsager eller gerne med fine strimler af mild ost.
PORTVINSGELÉ
portvin
en smule fin sennep
husblas ( 4 blade pr. 2 1/2 dl portvin )
Varm portvinen op, efter den er tilsmagt og opløs den udblødte husblas heri. Husblassen står i koldt vand 10 minutter og knuges op af vandet.
Hæld geléen i små forme eller skåle og lad den stivne et koldt sted.
VI BAGER GAMMELDAGS
Til grisens ære
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.