Ikke at navnet nødvendigvis behøver at have noget med sommer at gøre, men for salattyper som sommersalat og rygeostesalat, er der nu alligevel noget sommerligt ved at servere disse gamle danske salater. Tidligere passede det også fint med, at man i sommerhalvåret havde både radiser og purløg i køkkenhaven.
Det var dengang man spise frugt og grønt og fulgte sæsonen. I vore dage kan alting jo fås på alle tider af året.
Hovedsubstansen i en god sommersalat er flødeost, tilsat radiser, agurk og purløg.
Opskriften er af Kirsten Hüttemeier og fra 1961
1 flødeost
ca. 1/2 dl fløde
1 bundt radiser
1/3 salatagurk
1 bundt purløg
Osten piskes med fløden. Radiseskiver og terninger af salatagurk kommes i. Salaten smages til med salt og peber.
Servér gammeldags sommersalat på en skive rug- eller franskbrød med klippet purløg over.
En kold øl forhøjer nydelsen.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.