søndag

GRUNDLOVSDESSERT

Når Grundlovsdag den 5 . juni dukker op er de nye rabarber på gaden. I første omgang hentet udefra. De danske rabarber er også så småt ved at være på trapperne, - dog lidt senere end ellers.

Vi kommer ikke udenom, at rabarber er en rigtig forårsbebuder og som en del af denne grundlovsdessert er den da helt vidunderlig.

Grundlovsdessert er en gammeldags trifli med rabarber, overhældt med en skøn flødecreme. En rigtig mormordessert.

Opskriften er af Girly Skodshøj og fra 1956.


GRUNDLOVSDESSERT

flødecreme

2 æggeblommer, 1 hvide
2 dl mælk
2 blade husblas
vanilie
2 tsk. sukker
1 dl piskefløde

1 portion kraftig rabarberkompot

Fløden bringes i kog med vanilie. Æggeblommer og sukker piskes til en tyk æggesnaps og den kogende fløde piskes i. Det hældes tilbage i gryden, tilsættes den udblødte husblas og cremen piskes over svag ild, men må ikke koge. Hældes i en skål og står til cremen er kold. Så tilsættes en stiftpisket æggehvide sammen med fløden, der er pisket til skum.

rabarberkompot

rabarber, allerhelst små røde vinrabarber
sukker

Rabarberne vasket og stilkene snittes i passende stykker. De kommes i et ildfast fad og drysses med sukker. Stilles i varm ovn, hvor kompotten mørner uden at koge ud. Hold øje med den. Kompotten står til den er helt kold.

Cremen hældes over en kraftig rabarberkompot i en dyb glasskål.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.