Vi kommer ikke udenom, at rabarber er en rigtig forårsbebuder og som en del af denne grundlovsdessert er den da helt vidunderlig.
Grundlovsdessert er en gammeldags trifli med rabarber, overhældt med en skøn flødecreme. En rigtig mormordessert.
Opskriften er af Girly Skodshøj og fra 1956.
GRUNDLOVSDESSERT
flødecreme
2 æggeblommer, 1 hvide
2 dl mælk
2 blade husblas
vanilie
2 tsk. sukker
1 dl piskefløde
1 portion kraftig rabarberkompot
Fløden bringes i kog med vanilie. Æggeblommer og sukker piskes til en tyk æggesnaps og den kogende fløde piskes i. Det hældes tilbage i gryden, tilsættes den udblødte husblas og cremen piskes over svag ild, men må ikke koge. Hældes i en skål og står til cremen er kold. Så tilsættes en stiftpisket æggehvide sammen med fløden, der er pisket til skum.
rabarberkompot
rabarber, allerhelst små røde vinrabarber
sukker
Rabarberne vasket og stilkene snittes i passende stykker. De kommes i et ildfast fad og drysses med sukker. Stilles i varm ovn, hvor kompotten mørner uden at koge ud. Hold øje med den. Kompotten står til den er helt kold.
Cremen hældes over en kraftig rabarberkompot i en dyb glasskål.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.