Farsen indeholder kogte kartofler, som skal være nykogte, hvorimod fisken sagtens kan være en rest kogt fisk fra dagen før. Den kan med fordel anvendes i disse dejlige frikadeller. Fisken kan f.eks. være kogt torsk, kogt laks eller anden kogt fisk. Farsen holdes sammen af æg og lidt tyk, hvid sauce.
Opskriften er af Henriette Schønberg Erken fra 1946
ENGELSKE FISKEFRIKADELLER
250 g kogt fisk
125 g kartofler
1 æg
1 spsk. tyk, hvid sauce
salt
peber
smør eller fedt til stegning
Den kogte fisk pilles fra skind og ben og fiskekødet stødes sammen med de nykogte kartofler. Saucen og det piskede æg, samt salt og peber efter smag, røres i. Når dejen er godt rørt sammen, formes den til kugler, som hver skal veje ca. 50 g. Disse lægges på et melet brædt og trykkes noget flade. Vendes i æg, mel og rasp og steges i brunet smør eller fedt.
De engelske fiskefrikadeller anrettes på en serviet og serveres med stegt persille eller tomatsauce.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.