Opskriften er af Ellen Holme og fra 1962
MUK'S ÆBLEPIE
3/4 kg velsmagende, saftige æbler
knap 1 dl vand
sukker efter smag
ca. 35 g smør
reven skal af 1 citron
1 knsp. allehånde
4 æggeblommer
4 æggehvider
10 mandler
Æblerne skrælles og deles og kernehuset fjernes. De koges ud i vandet. Mosen piskes igennem og smages til med sukker. Smør, citronskal og allehånde kommes i. Æggeblommerne piskes et øjeblik med 1 tsk. Sukker og røres i den lunkne mos. Hviderne piskes stive og vendes i.
Massen hældes i et smurt gratinfad og drysses med hakkede mandler.
Fadet sættes i en varm ovn (150 grader) i 20 - 30 minutter til overfladen er svagt lysbrun.
Server MUK'S æblepie med flødeskum, drysset med kanel.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.