onsdag

BERUSEDE SILD

Sild er som bekendt godt. En fed og sund fisk, der giver nogle gode Omega 3 fedtsyrer. - Og så er sild andet end stegte- eller marinerede sild. Spændende ovnret med sild, - BERUSEDE SILD -, tilberedt med hvidvin og tomater og serveret med små persilledryssede kartofler, en dejlig fiskeret fra 60erne.

Nye persilledryssede kartofler er jo ideelle til, men de små fine kartofler med pil på, vi kan købe nu om stunder, er nu heller ikke uden evner hertil.

Opskrift : Ellen Holme 1962


BERUSEDE SILD

4-8 ferske sildefileter
2 bundter persille
6 tomater
1 dl hvidvin

Fileterne skrabes for skæl og finnerne klippes af. Fileterne drysses med salt, står 10 minutter og skylles. Persillen skylles og klippes fint. Den lægges på fileterne, der foldes en gang over persillen og lægges i et smurt ovnfast fad. Tomaterne skæres i kvarter, der lægges i fadet og vinen hældes ved. 1 spsk. rasp drysses over hver filet og der drysses lidt rasp over tomaterne.

Fadet sættes i ovnen ved 225 grader i 20 minutter.

Servér berusede sild med små persilledryssede kartofler.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad 

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.