torsdag

FANØKÅL

Fanøkål med sprødstegt bacon, løg og kogt stribet flæsk er en rigtig dejlig gryderet på en kold dag, når solid vintermad er påkrævet.

Retten er så velsmagende, at det vil være nemt at få børnene til at spise den, hvis der er lidt vanskeligheder med at servere kål for dem.

Lav til et par dage og spis kold flæsk på andendagen. Kålen er næsten bedst dagen efter og så er der nem mad til at varme.

Opskrift : Eksport Svineslagterierne 1970


FANØKÅL

3/4 kg letsaltet stribet flæsk
vand
1/4 kg bacon
1 hvidkålshoved
2 små løg
salt
peber

Hvidkålen snittes og koges sammen med det letsaltede flæsk ca. 1 time til flæsket er mørt. Baconen skæres i terninger, der svitses i en gryde sammen med de skiveskårne løg. Væden hældes fra hvidkålen og kålen kommes i gryden til baconen og løgene. Det blandes godt sammen og holdes varmt.

Fanøkål serveres fra gryden sammen med det stribede flæsk, skåret i skiver og lagt på kålen.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.