Hvis flæsket er stærkt saltet, lægges det i blød natten over for at trække noget af saltet ud af flæsket.
En gammel hverdagsgryderet fra 1944, dengang lanceret af af mesterkokken Richardt Oest-Larsen. Den gør sig færdig i en gryde i løbet af en times tid.
BØF AF RØGET MAGERT FLÆSK
1 stk. røget magert flæsk, skåret i ikke for tynde skiver
lidt fedtstof til stegning
rigeligt, snittede løg
1 spsk. mel
1/2 liter mælk
lidt kulør
Skær ikke for tynde skiver røget, magert flæsk og læg det i blød natten over, hvis det er stærkt saltet. Ellers er det ikke nødvendigt. Brun skiverne på panden i lidt fedtstof. Snit rigeligt løg, brun dem i en gryde, kom 1 spsk. mel på og spæd op med mælken. Kom lidt kulør på. De brunede flæskestykker kommes i gryden og det hele småkoger en times tid.
Servér bøf af røget magert flæsk med en god kartoffelmos eller hvide, kogte kartofler.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.