Imidlertid har andre også præsenteret opskriften på kartoffelgrød og hver gang har det vist sig, at de tænker på brændende kærlighed. Den har intet med kartoffelgrød at gøre.
Den gamle fynske mesterkok Richardt Oest-Larsen lancerede i 1944 sin version af kartoffelgrød. Ikke så ringe endda, men heller ikke den helt rigtige. Oest-Larsen serverede persillesovs til kartoffelgrøden.
År 1900
MESTERKOKKENS KARTOFFELGRØD MED PERSILLESOVS
kartofler (store skrællekartofler)
vand
lidt salt når kartoflerne er kogt og most
en smørklat
lidt mælk
flæsk i små terninger
persillesovs
smør
mel
1/2 liter sødmælk
rigeligt hakket persille
Sæt skrællede kartofler over at koge, men kom ikke salt i vandet, da mosen så bliver sej. Når kartoflerne er kogt, hældes vandet fra. Kartoflerne moses godt og røres op med lidt salt, en lille smørklat og lidt mælk, men husk, - mosen må ikke være for tynd.
Kom den færdige mos i et fad, lav i midten af mosen en stor fordybning. Skær flæsk i små terninger, brun dem møre på en pande og hæld dem med fedt og det hele op i fordybningen i mosen.
Bag af smør, 1 spsk. mel og 1/2 liter sødmælk en god mælkesovs op. Kom rigeligt hakket persille i og servér denne persillesovs i sovsekande til kartoffelgrøden.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.