Fisk var og er godt og hvad torsk angår, mente mesterkokken, at torsk jo kunne være så mange ting. F.eks "torsk i fuld figur", tilberedt på en helt ny måde, der samtidig kunne se flot og dyr ud.
Her hans opskrift på "torsk i fuld figur", en ovnbagt torsk med fiskefars i bugen og rød- eller hvidvin i bradepanden. Fisken drysses med paprika og hakket persille og spises med kogte kartofler, hertil lidt smørsauce og evt. remoulade.
Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1956
TORSK I FULD FIGUR
1 torsk uden hoved
1 portion fiskefars
salt
hakket persille
rasp
rigeligt med margarineklatter
1 glas hvid- eller rødvin
lidt sød paprika
hakket persille
Rens torsken godt, fyld bugen med en god fiskefars og læg fisken i et stort ildfast fad. Skær 4 snit i det tykke af fisken. Drys den med salt, hakket persille og rasp. Herover rigeligt med margarineklatter. Hæld et glas hvid- eller rødvin ved fisken og lad den bage i ovnen ved ca. 200 grader i ca. 1/2 time. Når fisken er brun lempes den forsigtigt over på et fad, drysses med lidt sød paprika og hakket persille.
Servér torsk i fuld figur med kogte kartofler, lidt smeltet margarine og evt. remoulade til.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.