onsdag

PERICLES KYLLING

Pericles kylling, karrykrydret stegt kylling i fløde- tomatsauce er dejlig serveret med flutes, ris eller kartofler og hertil en skål salat af årstiden.

Kyllingen indgnides med krydderier og steges i gryde til den er mør.

I vore dage, hvor kyllingerne ofte er parteret, når de kommer i forretningerne, er det jo nemt at købe  kylling i passende stykker og stege den. Det forkorter tilberedningstiden noget og man er fri for besværet at stå og fedte med den varme stegte kylling, når den skal parteres.

Opskrift : Girly Skodshøj 1956



PIRECLES KYLLING

1 stor kylling
200 g smør
3 spsk. mel
1 dåse tomatpuré
3 dl fløde og lidt vand
1 tsk. karry
salt
peber
2 løg
Worchestersauce

Gnid kyllingen ,ed krydderierne og brun den i smør i en gryde. Drys mel over og tilsæt hakkede løg, ganske lidt vand og derefter fløde samt tomatpuré. Lad kyllingen steg mør ved langsom varme under låg.

Tag kyllingen op og partér den. Hold kødet varmt og jævn saucen en anelse om nødvendigt. Læg kyllingekødet i et dybt fad med saucen hældt over.
Servér løse ris, flutes eller kartofler til sammen med en skål salat af årstiden.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.