Det røgede flæsk og den ribssøde sovs klæder hinanden fantastisk. Opskriften er en del af de gamle Gris på gaflen opskrifter, som igennem 60erne var elsket og kendt af de fleste husmødre.
Lidt kogte grøntsager eller en skål salat pynter på retten.
Museet Statshospitalet Middelfart
Kilde : Eksport Svineslagterierne 1970
KABYSFLÆSK
3/4 kilo stribet flæsk
2 skiver røget flæsk
35 g mel
salt
peber
4 dl vand
1 dl ribssaft
evt. kulør
Det røgede flæsk skæres i terninger og brunes i en gryde. Det ferske flæsk skæres i 1/2 cm tykke skiver, der bankes let og vendes i mel med salt og peber. Terningerne tages op af gryden og flæskeskiverne brunes i fedtet. Terningerne kommes i igen og der hældes vand og saft på og farves evt. med lidt kulør. Retten steger småt i ca. 1/2 time. Skum evt. skyen for noget fedt og jævn sovsen let med meljævning.
Kabysflæsk serveres med kartoffelmos og kogte grøntsager eller en skål grøn salat.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.