torsdag

OMELET-ROULADE

Omelet som roulade med fyld af kødfars, spinatstuvning, svampestuvning eller skalddyrstuvning er lækker mad. Omeletten serveres i skiver, ristet i smør med ærter, rosenkål, smørdampet spinat og evt. en sauce af svampe eller tomater.

Til omeletten anvendes en bradepande 38 x 24 cm eller  et stykke smørrebrødspapir smøres godt og og foldes som en aflang form.

Her er anvendt en kødfars af kalvekød med hakket kapers, hakkede eller syltede løg og hakket agurk.

Opskrift : 4 - 6 personer

Kilde : Gyldendals Kogebog 1956


OMELET-ROULADE

omelet

6 æg
3 spsk. mel
9 dl mælk
lidt salt
lidt peber

Smør et stykke madpapir godt og fold en aflang form eller brug en smurt bradepande 38 x 24 cm.
Omeletdejen piskes sammen og hældes i formen.
Bages i ovnen ved 200-225 grader til den er stivnet og lysebrun. Lad omeletten hvile, medens farsen røres.

Til fyldet (kødfars)

300 g hakket kalvekød
1 1/2 spsk. rasp
1 1/2 dl mælk
1 spsk. hakket kapers
1 spsk. hakket løg
1 spsk. hakket agurk

Ingredienserne røres til en fars, der smøres ud på den kolde omelet. Tril omeletten sammen og lad den ligge lidt, før den skæres ud i pæne skiver.
Omeletskiverne ristes i smør på panden.

Omelet-roulade serveres med ærter eller rosenkål og evt. en god svampe- eller tomatsauce.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.