Til omeletten anvendes en bradepande 38 x 24 cm eller et stykke smørrebrødspapir smøres godt og og foldes som en aflang form.
Her er anvendt en kødfars af kalvekød med hakket kapers, hakkede eller syltede løg og hakket agurk.
Opskrift : 4 - 6 personer
Kilde : Gyldendals Kogebog 1956
OMELET-ROULADE
omelet
6 æg
3 spsk. mel
9 dl mælk
lidt salt
lidt peber
Smør et stykke madpapir godt og fold en aflang form eller brug en smurt bradepande 38 x 24 cm.
Omeletdejen piskes sammen og hældes i formen.
Bages i ovnen ved 200-225 grader til den er stivnet og lysebrun. Lad omeletten hvile, medens farsen røres.
Til fyldet (kødfars)
300 g hakket kalvekød
1 1/2 spsk. rasp
1 1/2 dl mælk
1 spsk. hakket kapers
1 spsk. hakket løg
1 spsk. hakket agurk
Ingredienserne røres til en fars, der smøres ud på den kolde omelet. Tril omeletten sammen og lad den ligge lidt, før den skæres ud i pæne skiver.
Omeletskiverne ristes i smør på panden.
Omelet-roulade serveres med ærter eller rosenkål og evt. en god svampe- eller tomatsauce.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.