En rigtig hverdags- og familieret er denne kødrissotto med ris, oksekød, løg og tomat fra midt i 50erne. Kødrissotto tilberedes i gryde, hvorfra retten også serveres.
Det er en af den slags gryderetter, hvor det betaler sig at lave dobbelt portion, så der er varmemad til dagen efter. - Også en af den slags retter, som nemt ender med at blive udråbt som familiens yndlingsret. Ris og oksekød er noget for de fleste og var det også i 50erne. Dengang var den populære ret med hakket oksekød grydebøf eller millionbøf, som man nu foretrækker at kalde den.
Opskrift : Girly Skodshøj 1956
KØDRISSOTTO
200 g ris
200 g oksekød, hakket
2 løg
oli
tomatpuré eller tomater
6 dl vand
Kødet køres én gang gennem kødmaskinen, løgene hakkes og kød og løg brunes i olie i gryden. Risene og evt. tomatpuré eller ituskårne tomater tilsættes og der omrøres godt. Så tilsættes vandet og retten koger færdig ca. 10-20 minutter til risene er kogt møre, men stadig ligger hele.
Smag til med salt, peber, paprika og evt. mere tomat.
Servér kødrissotto direkte fra gryden.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.