fredag

RISGRYDE

Risgryde, en supernem gryderet, hvis der er nogle kogte kødrester tilovers fra dagen før, ellers kan pølser i skiver bruges i denne gode hverdag- og resteret fra halvtresserne. Samtidig findes plads til gode grøntsager, hvis familien er mindre begejstret for dem. Her er en mulighed for at "putte" dem.
Andre grøntsager efter årstiden, der passer sammen kan anvendes.

Ris er indeholdt i retten, der serveres direkte fra gryden.

År 1900

RISGRYDE

1/2 kg gulerødder
1 blomkål
2 løg
1 dl ris
kogte kødrester eller pølser
3 dl suppe
tomatketchup
persille

Gulerødder i strimler, blomkål i buketter og ris sættes over i en gryde sammen med suppen og koges til alt er mørt. Der tilsættes kødterninger eller pølseskiver og retten smages til med tomatketchup.

Servér risgryde, overdrysset med hakket persille.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.