mandag

RUGBRØDS-OMELET

En rigtig gammeldags rugbrøds-omelet, serveret med frugtkompot, frisk eller syltet frugt, smager næsten uforskammet godt på resterne af det tørre rugbrød. En rest tør rugbrød er fortrinlig at rive til omeletten. Frisk brød duer ikke rigtigt.

Citron og kardemomme er smagsgivere i den lækre omelet, der serveres som dessert eller bare, når man bliver lækkersulten efter noget godt.

Opskrift : Birte Olufsen 1965


RUGBRØDS-OMELET

250 g revet daggammelt rugbrød
4 æg (blomme + hvide)
2 1/2 dl mælk
1 dl kogte korender eller rosiner
reven skal af 1/2 citron
lidt sukker efter smag
1 tsk. kardemomme

Æggeblommerne røres godt med sukkeret, så røres brød og mel i og derefter de øvrige dele. Til sidst de stiftpiskede æggehvider. Omeletten bages i rigeligt smør på panden. Vendes på et låg.

Servér rugbrøds-omelet med fugtkompot, frisk eller syltet frugt.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.