søndag

ET PAR GODE STYKKER MAD AF RESTER

Et par gammeldags, gode stykker mad af rester fra middagen kan nok bringe glæde på lørdagens eller søndagens frokostbord.

Et stykke rugbrød med resteskiver af kalvestegen, herpå champignons (gerne fra dåse), vendt i mayonnaise, smagt til med sennep. På toppen et par stykker sprødstegt bacon. Det er da lækkert.

Eller et stykke rugbrød belagt med en rest hakket skinke, herpå en rå æggeblomme og til sidst drysses med hakket purløg.
Den hakkede skinke kan også blandes med lidt hårdkogt æg og hakket løg. Serveres med en top af karse.

Skal der lidt lunt på frokostbordet ristes æblestykker på panden i margarine sammen med bayerske pølser, der er prikket. Hertil serveres groft rugbrød.

Enkle, men dejlige stykker.

Opskrift : Som foreslået af Birte Olufsen først i 60erne.


ET PAR GODE STYKKER MAD AF RESTER

rugbrød med kalvesteg

smurt rugbrød med smør
salatblade
skiver af restekalvesteg
champignons (gerne fra dåse)
mayonnaise
sennep
sprødstegt bacon

Smør rugbrød med smør og læg salatblade på. Skær nogle skiver af en rest kold kalvesteg og læg dem på brødet. Lad en dåse champignons dryppe rigtig godt af i en sigte. smag mayonnaise til med sennep og vend champignonerne heri. Læg det på brødet og slut af med skiver af sprødstegt bacon.

rugbrød med hakket skinke og æggeblomme

smurt rugbrød med smør
hakket skinkerest
rå æggeblommer
hakket purløg

eller
hakket skinke, blandet med hårdkogt æg og hakket løg
karse

Smør rugbrød med smør og læg den hakkede skinke på brødet. På toppen en æggeblomme og til sidst drysses med hakket purløg.

pølser med æbler

4 store æbler
bayerske pølser, prikket

Æblerne vaskes, kernehuset fjernes og æblerne skæres i stykker med skrællen på. Bayerske pølser prikkes og ristes i margarine på panden sammen med æblestykkerne.

Serveres varmt med groft rugbrød til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.