fredag

FLÆSK I KARRY

Kogt flæsk i karry serveres med kødet tyndtskåret, karrysauce og kogte eller stuvede grøntsager til.

Der kan anvendes forskellige udskæringer som flæskekød fra boven, skinken, nakkekam eller midterkam. Mørbradstykket er ligeledes velegnet.

Da kødet skal saltes i 3-4 dage, kræver denne velsmagende gamle ret planlægning i god tid.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1952

Museet : Statshospitalet Middelfart

FLÆSK I KARRY

1 kg flæskekød
6 spsk. salt
1 spsk. sukker
vand

Kødet saltes i 3-4 dage. Salt og sukker blandes sammen og så "vaskes" kødet med saltblandingen. Kødet lægges i en skål med det tiloversblevne salt, der hver dag øses op over kødet. Til sidst kommes kødet i kogende vand, tilsat lidt sukker, for at kødet ikke skal blive hårdt. Kog det under låg småt i 1 1/2-2 timer, evt. sammen med de grøntsager, som skal bruges i en stuvning.

Når kødet er mørt, tages det op og skæres ud i tynde skiver. Suppen er velegnet til en god karrysauce. Resten af suppen gemmes til tomat eller blomkålssuppe til en af de andre dage.

Servér flæsk i karry med kogte grøntsager eller dejlige stuvede grøntsager.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.