Der kan anvendes forskellige udskæringer som flæskekød fra boven, skinken, nakkekam eller midterkam. Mørbradstykket er ligeledes velegnet.
Da kødet skal saltes i 3-4 dage, kræver denne velsmagende gamle ret planlægning i god tid.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1952
Museet : Statshospitalet Middelfart
FLÆSK I KARRY
1 kg flæskekød
6 spsk. salt
1 spsk. sukker
vand
Kødet saltes i 3-4 dage. Salt og sukker blandes sammen og så "vaskes" kødet med saltblandingen. Kødet lægges i en skål med det tiloversblevne salt, der hver dag øses op over kødet. Til sidst kommes kødet i kogende vand, tilsat lidt sukker, for at kødet ikke skal blive hårdt. Kog det under låg småt i 1 1/2-2 timer, evt. sammen med de grøntsager, som skal bruges i en stuvning.
Når kødet er mørt, tages det op og skæres ud i tynde skiver. Suppen er velegnet til en god karrysauce. Resten af suppen gemmes til tomat eller blomkålssuppe til en af de andre dage.
Servér flæsk i karry med kogte grøntsager eller dejlige stuvede grøntsager.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.