Retten indeholder ud over oksekød, løg og kartofler foruden en flaske øl. Hvis man syntes øllet giver retten en for bitter smag, kan øllet erstattes med bouillon.
Sømands-hakkebøf serveres direkte fra gryden med brød og en skål salat af årstiden.
Opskrift : Ingeborg Suhr
SØMANDS-HAKKEBØFGRYDE
200 g løg
15 g smør eller margarine
1 kg kartofler
400 g hakket oksekød
1 tsk. groft salt
1 knsp. peber
1 øl
Løget skæres i skiver og brunes i en gryde i smør eller margarine. Tag løgene op. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg kartofler, kød og løg lagvis i gryden med kartofler underst og øverst, så de dækker og danner et låg. Drys salt og peber mellem lagene. Hæld øllet over og steg under låg ved svag varme til kartoflerne er møre, ca. 40 minutter.
Servér sømands-hakkebøfgryde direkte fra gryden med brød og salat til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.