lørdag

FYNSK GRYDEBØF

God gammeldags fynsk grydebøf som her fra midt i fyrrene, skal serveres med saucen hældt over og en god hjemmelavet kartoffelmos til. Det var bestemt ikke hverdagsmad i 50'erne i denne variation med oksefilet.
Millionbøf af hakket oksekød bar også navnet grydebøf. I den version var grydebøf en vanlig hverdagsret i familien.

Det var slet ikke helt let i 1944 at skaffe ingredienser til denne i øvrigt meget velsmagende ret. I krigen var der rationeringer på mange ting.

Der er brugt skiver af oksekød, - inderlår eller filet er bedst.

Opskrift Richardt Oest-Larsen 1944



FYNSK GRYDEBØF

tynde skiver oksekød (inderlår eller filet)
fedtstof til stegning
sparesuppe eller vand
rigeligt snittede løg
tykke gulerodsstykker
salt
peber
en anelse allehånde
lidt meljævning til saucen

Kødstykkerne bankes godt og brunes i hedt fedtstof på panden. Derpå kommes kødet over i en gryde og der hældes suppe eller vand over, men kun så det dækker kødet.
Rigeligt snittede løg brunes på panden og kommes i sammen med tykke gulerodsstykker, salt og peber samt en anelse allehånde. Låget lægges på gryden og bøfferne snurrer i 2 á 3 timer ved lille blus til de er ekstra møre.
Skyen hældes fra og jævnes med lidt meljævning. Saucen hældes over bøfferne igen.

Servér fynsk grydebøf i et dybt fad med en god kartoffelmos til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.