onsdag

Appelsinkagen fra Lyngblomsten

En glad kop kaffe med et dejligt stykke af denne friske skærekage til var præcis, hvad man sidst i 50erne blev trakteret med i det lille idylliske bjælkehus, Lyngblomsten.


Efter et forfriskende havbad, var det hjem til Lyngblomsten, hvor kaffen og  husets speciale, den skønne hjemmebagte appelsinkage ventede ved et iøvrigt veldækket sommerkaffebord i haven.


APPELSINKAGEN FRA LYNGBLOMSTEN

200 g smør
200 g melis
revet skal af 1 appelsin
3 æg
2 spsk. appelsinmarmelade
hakket, syltet appelsinskal
225 g mel
2 strøgne tsk. bagepulver

glasur

florsukker
appelsinsaft
syltede appelsinskaller

Smør og sukker røres hvidt og blødt. Appelsinskal, de hele æg, marmelade og syltet appelsinskal tilsættes og dejen røres sammen. Tilsidst blandes mel og bagepulver i.
Dejen fyldes i en smurt form, bager i ovnen ved svag varme (150-175) i en lille time.
Kagen pyntes med hvid florsukkerglasur, rørt med appelsinsaft og syltede appelsinskaller.

Noget om Mad

2 kommentarer:

  1. Der er nu noget over at indtage kaffe og lidt blødt brød, efter en dag ved vandet ... det vækker minder om dejlige barndoms-sommerdage.

    Er nysgerrig på hvor du har billederne og opskriften fra? Er det slægtsrelateret?

    SvarSlet
  2. Et stort ubehandlet materiale,til dels fra slægten samt andet,ligger til grund for, at jeg kan indvi andre i ældre tiders kogekunst og madkultur.
    Selv er jeg barn af 50erne.

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.