onsdag

Bondeæggekage

Bondeæggekage med sommergrøntsager på, skiver af en god kogt skinke, sennep og en lun flütes er en dejlig sag en dag, vi inviterer venner til at spise i haven. Maden må gerne være lidt let om sommeren, både at lave og ligge let i maven.  Bondeæggekage kan suppleres med en god kop kaffe og ost bagefter. Så er det kun at skabe et hyggeligt bord under parasollen, hvor vi i godt selskab kommer hinanden ved.

Et uhøjtideligt arrangement, som får mig til at tænke på barndommens æggekage i moster Åses have. Det var æggekage, altid garneret med masser af friske, dampede grøntsager og nye kartofler fra onkels køkkenhave, som han så ivrigt gik op i.
Vi kunne være mange om bordet og det var det dejligste syn at skue med de bugnende pander på bordet, fyldt til randen med mosters skønne sommeræggekager. Det er den slags sommerstemninger, som vil følge én hele livet. Jeg har faktisk aldrig, hverken før eller siden, mødt æggekager, som kan måle sig med mosters. Desværre har jeg ikke opskriften på den og jeg tror faktisk den kun eksisterede i mosters hoved . . . hun lavede dem på slump og på sin erfaring.

Opskriften her er lanceret af Kirsten Hüttemeier sidst i 50erne og beregnet til 3-4 personer.


BONDEÆGGEKAGE

4 æg
8 spsk. mælk eller fløde
lidt salt
peber
2 spsk. smør eller mgr.
3-4 tomater
1 lille ds. grønærter eller en lille pk. frosne ærter
10-12 skiver skinke

Æggene piskes let sammen med mælken eller fløden, salt og peber tilsættes. Fedtstoffet smeltes på panden og heri stivnes æggemassen, imedens der af og til stikkes i den. Når æggemassen er halvstivnet lægges tomatskiverne på og indimellem de de varme grønærter. Bruges frosne ærter, koges de i 4 minutter først, hvorimod dåseærter blot varmes forinden

Servér bondeæggekage med tynde skiver af en god kogt skinke, sennep og lune flütes.
Bagefter serveres en kande kaffe i selskab med ost og brød.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.