torsdag

Leverfrikadeller

Leverfrikadeller, serveret med løse ris og flødesauce er en sand delikatesse og nu har mange måske allerede meldt fra ved ordet lever, men - prøv alligevel at læse videre, hvad 50ernes mesterkok Rich. Oest Larsen skrev om leverfrikadeller i 1958. Han var, ud over at være en dygtig kok, en særdeles morsom mand. Indledningen til opskriften lød som følger :

Kender De frikadeller ?

"Nu er han da blevet tosset!" tænker De nok. Men det er jeg nu ikke, for frikadeller kan være alt, - lige fra dem bedstemor lavede med piskede æggehvider og hjortetaksalt til nutidens forskelligartede "frikadunser" med rasp, havregryn - og hvad -ved-jeg. Men jeg vil vædde med, at denne her variation har De aldrig prøvet før.


LEVERFRIKADELLER
1/2 kg kalvelever, hakket 1 gang
250 g franskbrødskrummer
lidt mælk
salt
peber
1 dessertske mel
1 stort revet løg
50 g smeltet mgr.
fløde
mgr. til stegning

1 stort snittet løg
4 tomater i skiver
mgr. til stegning
salt
peber
fløde

Brug f.eks 1/2 kg fin, lys kalvelever og mal den en gang gennem kødmaskinen med 250 g franskbrødskrummer, vædet i mælk og trykket tør. Rør det med salt, peber, 1 dessertske mel, 1 stort revet løg, 50 g smeltet mgr. og så megen fløde, at det bliver til en fast fars.
Sæt frikadellerne på panden med en ske og steg dem møre, gyldenbrune og fine i margarinen ved lille blus.

Anret frikadellerne på et fad med en flot vold af løse ris. Brun lidt mere mgr. på panden, svits heri et stort løg, lad 4 tomater - skåret i skiver - svitse lidt sammen med løgene. Drys med salt og peber og kom lidt fløde ved. Giv dette som sauce i en kande.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.