mandag

Ostegratineret svineskank

Ostegratineret svineskank med spaghetti, gammeldags og meget velsmagende ovnret fra 1960, lige sådan en ret man går ombord i, når vejret i en periode ikke arter sig ordentligt.
At stå i køkkenet og koge svineskank er da også ubetinget en vinterbeskæftigelse, men med lidt god vilje, lader skankerne sig også koge under mere sommerlige forhold.

Til ostegratineret svineskank kan kødet koges dagen i forvejen og hvile natten over i køleskabet. Så er kødet også nemt at skære fra benene og i pæne skiver den næste dag.

Smid ikke suppen, kødet er kogt i, ud. Den kan bruges til diverse supper som blomkålsuppe, tomatsuppe, aspargessuppe m.m.


OSTEGRATINERET SVINESKANK

1 1/2 kg svineskank
2 gulerødder
2 porrer
1 stk. knoldselleri
2 løg
2 1/4 liter letsaltet vand til kogning

200 g kogt spaghetti
50 g reven ost

opbagning

60 g smør eller mgr.
60 g mel
ca. 60 dl suppe
2 æggeblommer1/4 tsk. muskatnød
salt
peber

Sæt skankerne over at koge i letsaltet vand og bring dem til kogepunktet. Skum suppen, læg grøntsagerne ved og lad den herefter koge 2 timer eller mere til de er møre.
Skær kødet i pæne stykker og læg det i et smurt ildfast fad. Hvis kødet er kogt dagen forinden og skæres ud koldt, lad da fadet gå i ovnen alene med kødet ved 250 grader i 5 minutter først.
Lav en opbagning af mel og fedtstof og legér med 2 æggeblommer. Bred den kogte spaghetti over kødet og hæld den legerede opbagning ovenpå. Drys med ost og fordel smørklatter på osten.
Sæt fadet i ovnen ved 250 grader i 15-20 minutter.

Om ønskes, kan de kogte grøntsager serveres til. Så er det nok en god idé, at tage dem op af suppen, når de er kogt og lade kødet koge videre, da de ellers vil blive alt for udkogte og miste en del af smagen.

Et stykke godt brød er også en værdig ledsager til ostegratineret svineskank.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.