tirsdag

Lidt nemt til en sommeraften

Lidt nemt til en sommeraften må ud over, at være nemt, også gerne være godt og til det klæder fransk løgsuppe og Pernilles kanapeer hinanden så smukt. Løgsuppen kan være lavet flere dage forinden og stå klar i køleskabet, medens Pernilles kanapeer blot er udstukket rugbrød eller pumpernickel, med lidt godt imellem.
Arrangementet er hurtigt at gå til og har man så også nogle hårdkogte æg og en dåse benfri sild i huset, vil kanapeerne lynhurtigt være på benene.


Opskrifterne er gamle opskrifter af Kirsten Hüttemeier fra sidst i 50erne, men de er såmænd ganske brugbare endnu, ifald man har lyst til at henfalde lidt til tidligere tider og servere noget gammeldags for sine gæster.

FRANSK LØGSUPPE

Opskriften er til 6 personer og suppen er en såkaldt ægte løgsuppe.

25 skalotteløg eller 10 mellemstore løg
1 spsk. smør
slt
paprika
1 1/2 liter vand

Løgene pilles, de små skal rystes hele i smørret, men ikke brunes. Store løg skæres ud i tynde skiver, vendes i det varme smør, salt, paprika og vand tilsættes. - KUN VAND. Til ægte løgsuppe må ikke anvendes suppe af nogen art. Under låg småkoger suppen i 45 minutter. Smages til og er færdig til at servere med revet ost og flüte. Hjemmebagt franskbrød med spegepølse og ost klæder så nydeligt løgsuppen.

Ovenpå løgsuppen kan evt. serveres en kop te og hertil Pernilles kanapeer. Øl er også godt til.


PERNILLES KANAPEER

rugbrødsmedaljer af mørkt rugbrød eller pumpernickel
smør
benfri sild
hakket, hårdkogt æg
dild
purløg
evt. sennep

Brødet smøres med smør. Sildene skæres i små stykker og blandes med hårdkogt, grofthakket æg. Lidt sennep, purløg og dild kan tilsættes. Der lægges et godt lag af sildemassen på den ene medalje og en tilsvarende medalje lægges over.
Medaljerne stikkes ud af berødet med et glas.

VELBEKOMME

Noget om Mad

1 kommentar:

  1. herligt, herligt, herligt at læse og henfalde til gamle dage, men vil du ikke nok fjerne det der "bevis du ikke er en robot"?

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.