tirsdag

Små sjove bøffer

Små sjove bøffer med rå løgringe, tomatskiver, revet peberrrod eller æggeblomme er perfekte at lave en stribe af en rigtig sommerdag i haven eller på terrassen, når vi samles for at nyde vejret og hinandens selskab.

Bøfferne steges i ovnen og imedens laver vi tilbehøret og en stor skål salat klart. Sauce er ikke nødvendigt, men skal det være, anbefaler Kirsten Hüttemeier en champignonsauce.
Kødet kan så udmærket hakkes og røres sammen om morgenen, sættes i køleskab og tages frem senere på dagen, når de skal bruges. Men lad ikke rørt fars stå til næste dag !

Opskriften er lanceret af Kirsten Hüttemeier sidst i 50erne.


SJOVE SMÅ BØFFER

fars
200 g flæskesmåkød
100 g kogt skinke
100 g kalvesmåkød
salt
peber
1 æg
3 spsk. rasp
revet rå løg
ca. 3 dl mælk eller apollinaris

Kødet hakkes sammen med den kogte skinke 3 gange gennem maskinen, røres derefter med krydderier, æg, rasp og mælk eller apollinaris.
Af aluminiumsfolie klippes runde stykker ud. En kant på 1 cm bøjes op, så der fremkommer en lille form. Formene pensles med mgr. eller smør og heri kommes lidt af farsen, 2 spsk. De små forme stilles på en bageplade ind i ovnen og bager her ved 225 grader i 20 minutter til farsen er gylden og gennemstegt.
Straks bøfferne kommer ud af ovnen kommes tilbehøret på i form af rå løgringe, tomatskiver, revet peberrod eller med en ske laves en lille fordybning til en rå æggeblomme.

Servér små sjove bøffer med en  skål grøn salat eller en tomatsalat og evt. en sauce.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.