fredag

Sommerdrikke

Når det nu forhåbentlig snart bliver sommer på fuldtid, er det tid at tænke på sommerens havekomsammener, studenterfester og anden sammenkomst, hvor let og lækker sommermad skal gå op i en højere enhed med kølige drikke.
Kølige sommerdrikke skal være friske, let afkølet og frem for alt ikke lumske og husk ! Mange tager bilen og det er venligt,at tænke på dem.


Sommerens drikke, hvidvinsbowle, ananasbowle og rødvinsbowle, her opskrifter fra 50erne, i bowle, servéres tilpas kølig med undtagelse af rødvinsbowlen, der serveres varm.

HVIDVINSBOWLE

1 1/2 LITER

Tyndtskårne skiver af 1 citron og 1 appelsin
1 helflaske hvidvin
2 dl ikke for sød vermouth
2 appollinaris
knust is

Citron- og appelsinskiver lægges sammen med den knuste is i en bowle eller i en stor skål. Herover hældes vermouth, hvidvin og tilsidst apollinaris. Det hele blandes forsigtigt og serveres i champagneglas . . . . hvis man har det.

ANANASBOWLE

1 1/2 liter

1 lille ds. ananas
1 ds. grapefrugtjuice (1/2 liter)
saften af 1/2 citron
3 Indian Tonic
skallen af et lille stykke grøn agurk, skåret i strimler
10 røde eller grønne cocktailbær
knust is

Ananassen skæres i små stykker, saften blandes med juice og citronsaft. I en bowle eller skål lægges ananasstykkerne, heri cocktailbær, agurkestrimler og knust is. Saften hældes på og tilsidst tilsættes Indian Tonic.
Bowlen røres forsigtig rundt og er klar til servering.

RØDVINSBOWLE, VARM

Ca. 3/4 liter

1 flaske rødvin
1 dl sherry
1 citron
100 g sukker
lidt hel kanel
5 hele nelliker

Citronen skrælles og skæres i tynde strimler, heri hældes rødvin, sherry, kanel, nelliker og sukker. Det hele varmes op til kogepunktet. Smages til med lidt citronsaft.

Servér rødvinsbowlen varm i passende glas.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.