torsdag

Blomme- og risrand

Blomme- og risrand med flødeskum og serveret med en lille småkage til er en dejlig dessert, når vi har fortjent en sådan og skal forkæles lidt.
Mange gamle dessertopskrifter byder ofte småkager til. Det er da også dejligt, men desserten kan nu sagtens stå alene. Derimod er et lille glas hedvin en god følgesvend til randen.

I mangel af danske blommer i butikkerne kan de udenlandske, som næsten fås året rundt, anvendes, men de er nu ikke tilnærmelsesvis på højde med de skønne danske blommer.


BLOMME- OG RISRAND

3/4 kg blommer
1 kop vand
90-120 g sukker
60 g kogte ris
1 dessertske pulveriseret husblas
1/4 liter flødeskum

Blommerne hældes i en gryde med sukker og vand og koges til de er møre. Nogle få blommer tages op og bruges til pynt, mens resten koges meget møre. Køl massen lidt af og fjern stenene. Blommerne smagssættes med sukker.
Nu opløses husblassen i en halv kop meget varmt vand og røres i de kogte ris. Det afkøles, hvorefter flødeskummet tilsættes. Blommer og ris blandes og blandingen hældes i en fugtig randform, der stilles koldt.
Vend randen ud på et fad og pynt med flødeskum og kogte blommer.

Servér blomme-risrand som dessert med et godt glas hedvin og evt. en lille småkage til, hvis det skal være på gammeldags manér.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.