søndag

Hornfiskefad

Hornfiskefad med flødesauce, rugbrød og smør er en mægtig fin opskrift på fisk i fad, der gør sig godt, nu hornfiskesæsonen er gået ind for 14 dage siden. Sæsonen varer ved ialt et par måneder, så der er tid nok til at knibe denne dejlige fiskeret ind på familiens månedsmenu.

Opskriften er fra 1960 og oplagt, såfremt man har en god rest kogte kartofler tilovers fra dagen før. Nye kartofler er selvfølgelig skønne, men faktisk lader retten sig lige så nemt lave ved brug af gamle kartofler også.


Opskriften er til 4 personer

HORNFISKEFAD

1 kg hornfisk
10 ansjosfileter
1/2 kg kogte kartofler
1 revet æble
1 revet løg
2 dl fløde
salt
peber smør

Skræl og skær den udbenede fisk i passende stykker og læg dem i et smurt, ildfast fad. Læg ansjosfileterne på fisken og drys æble og løg samt krydderier over.
Læg et låg af kartoffelskiver over og hæld halvdelen af fløden i fadet.
Sæt fadet i ovnen ved 200-220 grader i 20-25 minutter. Hæld resten af fløden i efter 10 minutters forløb.

Servér hornfiskefad med rugbrød og smør til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.