søndag

Calcutta Kylling

Calcutta kylling, lanceret af 50ernes mesterkok Rich. Oest Larsen, er endnu en af en række opskrifter, kokken lancerede i 50erne i samarbejde med Oma Margarine.
Disse opskrifter blev serveret med et godt stænk vidunderlig humor, når de blev præsenteret for 50ernes husmødre. Eneste minus ved disse opskrifter er, at ikke alle opskrifter var gengivet med nøjagtig mål og vægt, - så indimellem, må vi improvisere en smule.

Prøv engang at se indledningen til Calcutta kylling, når mesterkokken vendte blikket mod øst . . .

Ved Ganges bredder

- "bor der også mesterkokke ! Jeg har aldrig været i Indien selv, men en af mine venner har givet mig et par opskrifter, der smager rent ud "buddhistisk" dejligt - og der er ikke noget i, som De ikke også kan få herhjemme. Prøv på søndag - eller næste gang De skal have gæster" :CALCUTTA KYLLING (kylling med løse ris og karrysauce)

2 fede sommerkyllinger
en klump mgr.
salt
lidt vand

sauce

100 g mgr.
3 tsk. fin indisk karry
2 tsk. mel
1 kop sky fra kyllingen
1 dl piskefløde
1 stor skf. hakkede løg
1 skf. hakket æble
1 tsk. syltet igefær
1 tsk. Mango chutney
1 spsk. tomatpuré

Klip 2 fede sommerkyllinger i 8 dele - rå. Brun dem flot i en vældig klump mgr. i gryden. Drys med salt, kom lidt vand ved og lad dem snurre møre under låg i ca. 3/4 time.

Nu kommer det indiske : Saucen
Lad 100 g mgr. gyldne i gryden og svits karry heri i et minut. Kom mel, sky fra kyllingen,piskefløde, hakkede løg, hakket æble, syltet ingefær, mango chutney og tomatpue i. Lad saucen snurre ca. 5 minutter, om nødvendigt med lidt mere sky ved.

Servér Calcutta kylling på et fad. Løse ris nederst og ovenpå kyllingestykkerne. Saucen gives til i kande.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.