søndag

ASPARGESSUFFLÉ

Den danske aspargessæson er i gang og det giver anledning til at kaste sig over de hvide guldklumper. Slikasparges med koldt smør eller hollandaisesauce kan virkelig få tænderne til at løbe i vand, men en fornem aspargessoufflé er bestemt heller ikke af vejen.

Denne skønne, gammeldags aspargessoufflé indeholder lutter gode sager som fløde, æg og revet ost og vil helt sikkert give anerkendelse til husmoderen.

Opskrift Girly Skodshøj 1956
 


ASPARGESSOUFFLÉ

1/2 kg friske hvide asparges
100 g revet ost

2 dl tyk fløde-aspargessauce bagt op af

2 spsk. mgr.
2 spsk. mel
2 dl fløde
3 æggeblommer
5 stiftpiskede æggehvider

Asparges vaskes, men de behøver hverken skrælles eller befries for træede dele. Asparges koges og passeres gennem en sigte. Mosen røres op med den tykke, hvide sauce, tilsættes revet ost og æggeblommer. Dejen røres godt og de stiftpiskede æggehvider samt salt og peber tilsættes.

Hæld dejen i en smurt ildfast skål og bag souffléen i ovnen en god halv time ved 200 grader.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Til grisens ære

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.