torsdag

HERRERET

Nem og god ovnret, helt perfekt står man med en rest kogte kartofler fra dagen i forvejen, lidt kogt skinke, - resten af ingredienserne ligger man som regel inde med i det daglige.

Det er sådan en ret, der er med til at gøre dagligdagen lidt nemmere for husmoderen og så er det voldsomt besparende, at få brugt hvad man har. Sådan noget var husmødrene optaget af dengang.

Retten arrangeres i et ildfast fad og bages færdig i ovnen på 35 minutter.

Opskriften er til 4 personer og fra 1961.
 


HERRERET

3 løg
2 spsk. mgr.
1 spsk. mel
2 dl mælk eller fløde
salt
hvid peber
1/2 kg kogte kartofler
250 g kogt skinke
2 hårdkogte æg
rasp
2 spsk. smør til klatter

Hak løgene og lad dem småsimre et par minutter i margarinen uden at tage farve. Drys melet i og lad det hele bage sammen medens der røres. Spæd lidt efter lidt med mælken og smag sovsen til med salt og peber. Lad den koge sagte i 10 minutter samtidig med, der røres.
Læg de udskivede kartofler, den hakkede skinke og æg, lagvis i et smurt ildfast fad og hæld sovsen over. Drys med rasp og fordel smørret i små klatter henover.
Bag retten i ovnen ved 200 grader i ca. 35 grader. Tag fadet ud og lad retten trække lidt.

Servér herreret med en grøn salat til.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.