torsdag

TIVOLIMØRBRAD

Tivolimørbrad, serveret med franske kartofler, ærter og grønne bønner eller med persilledrysset spaghetti, - det er en rigtig fin gæstemiddag, når det hele ikke skal være alt for højtideligt.

I det hele taget er mørbrad anvendelig, både som hverdagsmad og gæstemad, tilberedt på mange spændende måder og så er mørbrad i modsætning til tidligere, ikke speciel dyr, taget i betragtning, at der jo faktiske ikke er meget spild.

Få udskæringer på grisen har så mange muligheder som mørbraden og så er mørbrad nem at sætte sammen med andre råvarer.

Opskriften er af Ellen Holme fra 1962
 

TIVOLIMØRBRAD

2 mørbrad ( ca. 600 g )
1 æggehvide eller 1 æg
ca. 7 spsk. rasp
1 tsk. salt
1 knsp. peber
ca. 60 g mgr.
3 dl vand
1 dl mælk
kulør
salt
peber
1 tsk. engelsk sauce
3 tsk. kartoffelmel
1 citron
1 tomat
1 stykke peberrod
4 spsk. kapers ( ca. 50 g )

Sener og hinder skæres af kødet, der bankes let med hånden. Vendes i æg eller æggehvide, der er pisket med lidt vand og dernæst i rasp med krydderier. De to mørbrad brunes i gyldent mgr. og steges ved svag varme i 15 - 20 minutter. De anbringes i hver sin ende af et varmt fad. Panden koges af med vand, mælk, kulør og engelsk sauce. Den smages til, kartoffelmelet røres ud med lidt vand. De to mørbrad pyntes med tomat- og citronskiver, høvlet peberrod og kapers. Saucen flyttes fra ilden, tilsættes 2 spsk. kapers og irøres kartoffelmelsjævningen, hvorefter saucen hældes i en varm sauceskål. Mellem de to mørbrad lægges franske kartofler og grønne bønner eller ærter.
Persilledrysset spaghetti er også en god ledsager til de 2 mørbrad.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.