lørdag

FARSERET KYLLING

Til pinse, når skoven står frisk og grøn og morgensolen danser, skal vi ha' en lidt utraditionel pinsekylling på pinsebordet.
Igennem et snart langt liv, har gammeldags grydestegt kylling med skilt sauce, nye kartofler, hjemmelavet agurkesalat og en skål mormorsalat, bestående af hovedsalat med fløde-citron dressing, været fast at finde på pinsebordet. - Og hvor er det pragtfuldt, men i år prøver vi en alternativ stegt kylling med oprindelse i det franske.

Farseret kylling, tilberedt med rigeligt smør og fyldt med en dejlig fars af kalvekød, løg og champignons, der for et smukt syns skyld skal ligge hele i farsen, da det ser godt ud, når farsen skæres igennem.

Opskriften, der er Marjas er fra 1958. Egentlig var det dejlige, duftende trøfler, som var en del af farsen, men dengang kunne friske trøfler ikke fås i frisk tilstand i Danmark, da det var uden for sæson, hvorfor champignon gik ind og erstattede dem.

Det er en meget lækker kylling, der i særdeleshed flirter med rigeligt smør. Det er nødvendigt for et godt resultat.
 

FARSERET KYLLING

1 stor frisslagtet kylling på 1 kg
100 g skært kalvekød
2 små løg
salt
peber
en skefuld fint sigtet rasp
12 - 15 små champignoner
smør
tynde skiver fersk spæk

Lever, hjerte og kråse renses og hakkes sammen med skært kalvekød og løg. Det hakkede kød blandes sammen i en skål og der smages til med salt og peber. Så tilsættes rasp og de hele champignons, der først er rystet let i smør i en kasserolle. Farsen fyldes i kyllingen, der lukkes med kødnåle og brunes på alle sider i smør i stegegryden. Når kyllingen er smuk brun, tages den op og ombindes med tynde skiver af fersk spæk, hvorefter den lægges tilbage i stegegryden, hvor mere smør er kommet i. Der må hverken tilsættes vand eller suppe til kyllingen.

Når kyllingen er mør, hvilket vil sige efter ca. halvanden times stegning, fjernes de små spækrester samt båndet, hvormed de har været fæstnet. Skyen sies og tilsættes evt. lidt koldt smør.

Farseret kylling på fransk, serveres med pommes frites og flutes, brøndkarse, en stor skål grøn salat og så naturligvis rødvin.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.