fredag

FREDENSBORG-SVINEMØRBRAD

Fredensborg-svinemørbrad, bestående af brunede svinemørbrad og chalotteløg, overhældt med rødvin og smørsvitsede champignon. Flødesauce hældes over og retten gratineres et øjeblik i ovnen, lige før servering. Fredensborg svinemørbrad serveres med baconterninger drysset over, kartofler stegt i baconfedtet, gemyse eller grøn salat til.

Opskriften lyder på 3 - 4 kg mørbrad, det skyldes nok, at Karoline Jensen, der er mester for retten, først i 1900-tallet var husjomfru på diverse godser og slotte i ind- og udland. Hun var vant til store husholdninger, stort køkkenpersonale og store middgsselskaber, der selvsagt satte præg på opskrifterne.

Kilde : Karoline Jensen

Opskriften behøver faktisk ikke nøjagtig mål og vægt. Der kan nemt skønnes, hvor meget man vil anvende af hver enkelt ingrediens.
 

FREDENSBORG-SVINEMØRBRAD

svinemørbrad
chalotteløg
smør eller mgr. til bruning
rødvin
1/2 kg champignon
smør til stegning
fløde
meljævning af mel og saften fra champignonerne
salt
en gnist sukker

sprødstegte baconterninger

Mørbraden afpudses og brunes i smørret med chalotteløg. Når alt er brunet, hældes rødvin over. Løg og mørbrad snurrer i vinen til begge dele er mørt. Løgene skal gerne bevares hele.

Kødet tages op og skæres i pæne skiver, der lægges på bunden af et gratinfad med med løg og de svitsede champignons, hvor væden er hældt fra. Fordel løg og champignon over kødet. Nu hældes fløde i gryden og den jævnes med lidt mel, der er udrørt i vandet fra champignonerne. Saucen, der ikke må være for tynd, smages til med salt og et nip sukker.

Saucen hældes over kødet i gratinfadet, der sættes i ovnen ved god varme nogle minutter.

Servér Fredensborg-svinemørbrad, overhældt med ristede baconterninger, kartofler, stegt i baconfedt og gemyse eller grøn salat til.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.