tirsdag

SOMMERKØDBUDDING

Sommerkødbudding med få eller mange grøntsager i efter sæson og hvad der er ellers falder i familiens smag, er en dejlig let sommerret, serveret med kartofler, smeltet smør eller sauce, lavet af grøntsagsvandet.

Der kan kommes mange eller få grøntsager, der er kogt knap møre, i farsen - lige op til halvt af hver. Hvid det er lidt bløde grøntsager som f.eks blomkål, kan de lægges lagvis i formen i stedet for at blandes i farsen.

Skal det hele gå lidt nemt, så køb en færdighakket fars af halv kalv, halv flæsk. Det med at stå og hakke kød, er der alligevel ikke mange, der har tid til i dag. Til gengæld kan man så få tid til at tænke på, hvordan det tidligere var at være husmoder og hvor megen tid hun måtte lægge i, at få den daglige husholdning til at fungere.

Retten passer sig selv i ovnen, når først formen er pakket. Der kan anvendes randform, aflang form, lerskål eller andet ildfast fad.

Opskriften er af  Gunna Agersted og Bodil Westergaard fra 1952
 

SOMMERKØDBUDDING

fin kødfars af :

300 g kalvekød
200 g flæskekød eller 500 g mørbrad
1 - 1 1/2 tsk. salt
50 - 60 g hvedemel
1 knsp. peber
1 lille løg
1 æg eller æggehvide
3 - 4 dl mælk

kogte gulerødder
kogte ærter
kogt blomkål 

Til farsen males kødet 4 - 6 gange gennem kødmaskinen med salt, peber, revet løg og mel. Æg og mælk røres lidt efter lidt i farsen, der skal være ret lind. Heri blandes de kogte , velafløbne grøntsager. Farsen hældes i en velsmurt form, der bages i vandbad i ovnen ca. 45 minutter ved 180 grader.

Servér sommerkødbudding med kogte kartofler og smørsauce til.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.