lørdag

MUK'S ÆBLEPIE

Desserten er jo måltidets dronning, som der skal være plads til engang imellem. Muk's æblepie, serveret med kaneldrysset flødeskum er en lækker en af slagsen. Den gør sig færdig i ovnen i løbet af en halv times tid. Bedst serveret lun.

Opskriften er af Ellen Holme og fra 1962
 

MUK'S ÆBLEPIE

3/4 kg velsmagende, saftige æbler
knap 1 dl vand
sukker efter smag
ca. 35 g smør
reven skal af 1 citron
1 knsp. allehånde
4 æggeblommer
4 æggehvider
10 mandler

Æblerne skrælles og deles og kernehuset fjernes. De koges ud i vandet. Mosen piskes igennem og smages til med sukker. Smør, citronskal og allehånde kommes i. Æggeblommerne piskes et øjeblik med 1 tsk. Sukker og røres i den lunkne mos. Hviderne piskes stive og vendes i.
Massen hældes i et smurt gratinfad og drysses med hakkede mandler.
Fadet sættes i en varm ovn (150 grader) i 20 - 30 minutter til overfladen er svagt lysbrun.

Server MUK'S æblepie med flødeskum, drysset med kanel.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.