fredag

ESKIMO-SCHNITZEL

Eskimo-schnitzel er en variant af den velkendte wiener-schnitzel. Her serveres schnitzlen med flødepeberrod og tomatsnitter. Det er faktisk en meget lækker spise, lavet af kalvekød, hvilket gør retten til en glimrende søndagsmiddag. Skært kalvekød hører ikke just til de billige udskæringer.

Det lader sig såmænd også gøre at lave schnitzler af skært gris, men her opnås slet ikke den samme mørhed af kødet.

Opskriften er af Ellen Holme fra 1962 og beregnet til 4 personer.

60ernes madlavning adskiller sig fra 50erne, idet der nu er kommet penge mellem folk og alting, alle råvarer, efterhånden kan fås. Folk rejser ud og ser hvordan man lever udenfor Danmarks grænser. Altsammen præger det de danske husholdninger, som nu kaster sig ud i virkelig at gi' den gas og vise, hvad man formår.
 

ESKIMO-SCHNITZEL

4 - 8 skiver skært kalvekød (f.eks. inderlår)
50 g mgr.
1/4 liter piskefløde
4 tsk. sukker
4 tsk. eddike
2 - 3 spsk. reven peberrod
1 bundt dild
1 tomat

Kalvekødet bankes til flade, tynde skiver, der ristes på en tør pande et par minutter og dernæst steges i mgr. 2 - 3 minutter, alt efter tykkelse. Schnitzlerne lægges på et meget varmt fad, fløden piskes knapt stiv og iblandes sukker. peberrod og eddike.

Lige før anretningen fordeles flødepeberroden på schnitzlerne og anretningen pyntes med lette dildkviste og tomatryttere. Servér rygende varme ærter, belagt med små firkanter koldt smør, til.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.