tirsdag

KØD- OG BØNNEFRIKADELLER

Frikadeller med mos af brune bønner og stegte løg på, er anderledes end hvad vi ellers forstår ved frikadeller. Tingene klæder hinanden så godt i disse dejlige deller og så er det rart med et alternativ til de sædvanlige frikadeller. Bønner er desuden med til, at give dellerne ekstra proteinindhold.

Ny statistik viser desværre, at frikadellerne er trængt væk fra førstepladsen, når det gælder danskernes mest populære aftensmad. Førstepladsen indtages nu af pizza.
Vi hverken kan eller skal holde fremskridtet tilbage, alligevel kan vi godt gøre vort til, at bevare de gode gamle, traditionelle danske retter for vore efterkommere.

En ret som denne viser, at husmoderen i gamle dage, havde mere end rigeligt at se til i køkkenet. Det tager tid, når kødet skal hakkes så mange gange.

Har man lyst til at lave frikadeller med bønner, er det da i orden, at købe hakket grisekød og tilsætte bønnerne, der har været en tur i blenderen.

Opskriften er af Henriette Schønberg Erken og fra 1946
 

KØD- OG BØNNEFRIKADELLER

400 g skært svinekød
100 g flæsk
200 g brune bønner
70 g kartoffelmel
ca. 2 dl mælk
salt
peber
løg
80 g fedt til stegningen (eller smør, mgr.)

Kødet males 6 gange gennem maskinen med salt, peber, kartoffelmel og det småtskårne flæsk. Bønnerne blødes ud natten over, koges møre og males, når de er kolde. To gange sammen med kødet. Mælken røres i og der krydres efter smag.
Formes til runde kager, som steges i godt hjemmekogt fedt eller smør.

Kød- og bønnefrikadeller serveres med brunede løg ovenpå, kartofler eller grøntsager.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Til grisens æreIngen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.